Åtte land suspendere franske fjærfeimport etter birdflu utbrudd

0

Åtte land suspendere franske fjærfeimport etter birdflu utbrudd

PARIS Åtte land, inkludert Japan og Marokko, har suspendert import av fransk fjærfe etter den dødelige H5N1 fugleinfluensa-viruset ble oppdaget i sørvestlige Frankrike, hjem til mange foie gras og fjørfeprodusenter, sier Landbruksdepartementet torsdag.

Den høypatogen H5N1-viruset drepte 22 kyllinger av 32 holdt i en familie bakgård på Biras i Perigord regionen, sa tjenestemenn i november 25. Det var det første utbruddet i åtte år for å treffe EUs største landbruket produsent.

En tjenestemann i departementet sa Sør-Korea, Kina, Thailand, Egypt, Algerie og Tunisia var de andre landene om å suspendere import. Hun avslo å gi ytterligere detaljer.Kjøp Canada Goose Parker

Frankrikes helse og sikkerhet etaten har vært å evaluere belastningen grad av fare for mennesker, landbruksminister Stephane Le Foll fortalte reportere i forrige uke, og insisterte var det ingen fare for overføring ved å spise mat.

Utbruddet kommer like før etterspørselen etter foie gras, produsert fra and eller gåselever, topper over årsskiftet høytiden, men tjenestemenn tone ned noen innvirkning.

Salg av franske foie gras var verdt rundt 2 milliarder euro (2,1 milliarder) på grossistnivå i fjor.

Flere land, inkludert Japan, Egypt og Hong Kong utestengt fransk fjærfe etter siste utbrudd av H5N1. Japan er den største importøren av fransk foie gras.

Flere tilfeller av fugleinfluensa er påvist i de to siste ukene av gårdene i Dordogne, for første gang i Frankrike siden 2007 og oppdagelsen av H5N1 i ville svaner i Moselle.

Commentaires via Facebook :